Hieronder vind je een verzameling van de vragen die het meest aan me gesteld worden. Heb je ook een vraag die er nog niet bijstaat? Stel hem dan aan me via het contactformulier. Je krijgt sowieso antwoord en als hij ook interessant genoeg is voor anderen, voeg ik hem daarna toe aan de lijst.

Stemexpressie

Nee. Stemexpressie is ook gewoon lekker zingen, jezelf uiten, bewegen, los komen, plezier ervaren, lekker ontspannen, heerlijk om te doen! En voor wie zichzelf wil ontwikkelen is er nog meer.
Je hoeft geen bijzondere vaardigheden, toonvastheid of bijzonder ritmegevoel te hebben. Wie een stem en een borstkas heeft, kan klinken. Een wens of verlangen om het te doen is het enige wat nodig is.
Stemexpressie is klinken met je stem en zo uiten wat er in je leeft. Het is zingen zonder dat je van te voren vaststaande noten of maten of teksten hebt. Je improviseert met klank: losse klanken, ritmes of een melodie. Het is moeilijk uit te leggen en dan nog moet je het gewoon een keertje zelf hebben ervaren om te voelen wat het geeft. De geluidsbestanden onder de tab 'stemexpressie' geven je een sfeerimpressie. Uiteraard is ieders invulling eigen en uniek. Het resultaat is dat, wat je in je 'binnenwereld' ervaart, een weg naar buiten krijgt.
Niet helemaal. Stemexpressie is een vorm van expressie waarbij je stem klinkt. Bij stemexpressie gaat het niet primair om mooi klinken, zoals bij zingen. Het gaat om uiting geven aan wat er in je leeft en uiteindelijk ook om je ontwikkeling daarbij. Wat niet wil zeggen dat stemexpressie niet ook mooi kan klinken! In stemexpressie kan alles klinken wat op dat moment in je aanwezig is. Soms klinkt het dus vrolijk, soms triest, soms boos, soms rauw en soms prachtig!
Je stem laten horen, zeker met anderen erbij, kan heel kwetsbaar voelen. In een sessie bouwen we het maken van klank heel rustig en overzichtelijk op, waardoor het eigenlijk als vanzelf gaat.
Dat varieert heel erg. In het begin van het seizoen zijn er soms maar twee of drie mensen. Verderop in het seizoen zijn er meer mensen. Het voordeel van een kleine groep is dat er meer aandacht en maatwerk mogelijk is per persoon.

Coachingstraject

Nee, dat is niet mogelijk bij coaching en heeft een belangrijke reden. Als je met coaching aan de gang gaat, zul je op bepaalde momenten wellicht ook met minder prettige gevoelens te maken hebben. Als je oude patronen dan de kans krijgen, dan bestaat de kans dat je het voor gezien houdt. Het hoort er helemaal bij dat je het zo kunt voelen want zo zitten we nou eenmaal in elkaar, maar het is dan dus fijn als het niet tè makkelijk is om op te geven. Je gaat de coaching per slot van rekening aan om een bepaald doel te behalen. Om die reden heeft een coachingstraject een vast aantal sessies van 8 (inclusief intake). Door het aan te gaan druk je je commitment uit en de kans is groter dat je je doel behaalt. Wil je van tevoren zeker weten dat een coachingstraject geschikt voor je is, voer dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek.
Dan bestaat de mogelijkheid uiteraard wel om losse extra sessies te boeken, of weer een coachingstraject, al naar gelang je eigen behoefte.